coaching voor directeuren

  1. Home
  2. |
  3. Coaching
  4. |
  5. Coaching voor directeuren

01 COACHING VOOR DIRECTEUREN

Leiders worden niet geboren maar gemaakt

MissionMatters-coachingVan directeuren horen we dat individueel coachen helpt bij het verkrijgen van richting, inzicht en het houden van overzicht. Het helpt ze om belangrijke zaken met een buitenstaander kunnen bespreken die onafhankelijk is. Door zaken op de agenda te zetten die jij belangrijk vind, maak je er met coaching ook daadwerkelijk tijd voor.

Hoe hoger in de boom, hoe minder feedback. Als leider sta je vaak alleen. Dat heb je te verduren, dat hoort bij de rol. Juist dan is een kritische en meedenkende sparringspartner een spiegel in een welkome vertrouwelijke setting. Executive of business coaching wordt het ook genoemd. 

In de coaching staan we stil bij leiderschapsvragen, bestuurlijke vragen en (in-)richtingsvragen. In onze praktijk denken we graag met je mee over de synergie tussen de harde kant en de zachte kant van leidinggeven. En over het succes van jouw organisatie.

02 RESULTAAT

Zelfreflectie is een mentale spier die je moet blijven versterken

Jouw invloed heeft impact op het succes van de organisatie en de medewerkerstevredenheid. Inzicht in jouw eigen gedrag en de effecten daarvan op anderen is de grootste winst van coaching. Je ont-wikkelt tot wie je werkelijk bent. 

VERTROUWEN
Heb vertrouwen, heb vertrouwen, heb vertrouwen. 
Eckart Wintzen 

Je kan keuzes maken tussen soms ogenschijnlijk tegengestelde belangen, investeringen, kosten besparen, mensen aannemen en ontslaan, deadlines en prioriteiten, en successen vieren. Zonder hoogmoed, en met positief realistische blik.

Werken met ons?

We maken graag een afspraak voor een verkennend gesprek.

03 ONZE MANIER VAN WERKEN

Tijdens de intake onderzoekt de directeur met de coach niet alleen de persoonlijke en zakelijke doelstellingen, maar vooral of het klikt.  Wij coachen ervaren directeuren en degenen die recent in deze functie gestart zijn. Het gaat bij individuele coaching om de directeur als mens, professional en leidinggevende.

De directiecoach heeft zich gespecialiseerd in thema’s als: leiderschap, teamdynamiek, communicatievoorkeuren en verandermanagement.  Onze coaches zijn ook ondernemer en hebben ervaring bij technische dienstverleners.

Indien u een directieteam heeft, bieden we ook coaching voor boardrooms aan.

>

Missie, visie en strategie

Je hebt een beeld van je wensen, maar het transformeren van die ideeën in een visie en een strategie is een andere vraag.  Neem de tijd voor innovatie, nieuwe businessmodellen en nieuwe manieren van werken. 

I

LEIDERSCHAP

Hoe krijg je meer initiatief, ondernemerschap en klantgerichtheid? Leiderschap is niet vanzelfsprekend: hoe zorg je dat je leiderschap omarmt? Hoe geef je leiding zonder autoritair te zijn? Hoe stimuleer je initiatieven van anderen?

Verantwoording en eigenaarschap

Hoe voorkom je dat de leden van het MT handelen vanuit eigenbelang? Hoe delegeer je eigenaarschap aan de teams? Hoe verbetert de sfeer en de samenwerking in het bedrijf? Wat is er nodig in de structuur?