ontwikkeling van directie en management

Ontwikkelingsprogramma’s voor jouw bedrijf

  1. Home
  2. |
  3. Ontwikkeling

MENSEN IN TRANSITIE

Relevant vakmanschap is meer dan een vak leren

MissionMatters-ontwikkelingVoor het vergroten van het lerend vermogen en het versterken van een organisatie bieden wij ontwikkelingsprogramma’s aan voor management en hun teams. Deze programma’s gaan dieper in op specifieke thema’s als leidinggeven, persoonlijk leiderschap, samenwerken, communicatie en het vakmanschap vergroten.

Onze ontwikkelingsprogramma’s zijn extensieve trajecten waardoor het geleerde in praktijk ervaren en toegepast kan worden in de organisatie.  Volgens ons de beste basis voor bedrijven in transitie. 

ONZE ONTWIKKELINGSPROGRAMMA’S

Samen ontwikkelen is gewoon leuker!

Wij willen mensen verbinden, laten leren en laten ervaren.

Wij geloven dat er in moderne bedrijven 6 essentiële menselijke succesfactoren nodig zijn: moed, motivatie, mens mogen zijn, samenwerking, creativiteit en relevant vakmanschap. Onze ontwikkelingsprogramma’s zijn ontworpen vanuit deze thema’s, en we gebruiken een mix in het leeraanbod zoals training, coaching, heidagen, praktijkopdrachten, kennissessies en intervisie. Het doel is helder zijn, de werkvormen daarop ingezet.

Onze inhouse, of incompany, programma’s zijn altijd op maat en extensief. Tussen de contactmomenten door experimenteert en implementeert de deelnemer in de praktijk. Ontwikkelen op dit niveau is de mix van voelen, weten en doen. Het is geen quick fix.

 

Management in Bedrijf

Zes tot acht collega-leidinggevenden gaan gedurende een jaar samen ontwikkelen. De combinatie van persoonlijke ontwikkeling, management vakkennis en bezig zijn met de zakelijke context met concrete uitdagingen, maakt Management in Bedrijf direct effectief in de praktijk.

 

Mentor in Bedrijf

Mentor in Bedrijf

Bedrijven zijn net als gildes, en de ervaren vakmensen hierin de meesters. In het ontwikkelingsprogramma Mentor in Bedrijf werken ervaren (technische) professionals aan zelfkennis, professionele effectiviteit en bevlogen mentorschap.  Ze worden begeleider en rolmodel voor de minder ervaren werknemers. Echte ambassadeurs voor jouw organisatie

Leiderschap in Communicatie

Intervisie in Bedrijf

Intervisie is een manier waarmee collega-managers of professionals elkaar helpen om beter te worden in hun werk en effectiever te worden als mens. Met ons intervisie programma bieden wij een grote diversiteit aan thema’s en worden de deelnemers methodisch begeleid door een facilitator. Het is een snelle manier van problemen oplossen en draagt bij aan teambuilding en vergroot de motivatie.

Leiderschap in Communicatie

Communicatie in Bedrijf

Met leiderschap in communicatie zetten we een praktische transitie in voor een groep mensen die in een team of project werken. Je leert met dit ontwikkelprogramma de leiding te nemen in communicatie. We gebruiken de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) als basis. De samenwerking wordt beter als de onderlinge communicatie effectiever wordt. 

Jouw missie in de nieuwe realiteit

Mission Matters kijkt in het licht van nieuwe mogelijkheden naar jouw (bedrijfs)situatie, talenten, drive en ambities. We verbinden jouw missie met de kansen van nu en morgen. Zo krijg je zicht op een ontwikkelpad: de basis voor een succesroute op maat. Wij doen dit al decennia voor bedrijven, ondernemers, teams en professionals. Wij werken aan organisatieontwikkeling door persoonlijke ontwikkeling.

Vanwege de platte organisatiestructuur heb ik weinig contact met gelijken. Dus ik vond het persoonlijk erg waardevol om op deze manier de herkenbaarheid en het omgaan met bepaalde situaties te delen.
We dealen allemaal met dezelfde vragen en cases en we zijn geneigd te denken dat het aan de ander ligt: die spiegel vond ik persoonlijk heel fijn. Het programma was heel nuttig en de punten uit de coaching kwamen ook aan bod in de intervisie.

Deelnemer Management in Ontwikkeling

Business Unit Manager, SGS

Het wisselen van gedachten, over de business lines heen, mijn intern netwerk vergroten. Hoe mensen toch heel verschillend naar bepaalde onderwerpen en cases kunnen kijken… Everybody struggles…

Deelnemer Intervisie in Bedrijf

Operations Manager Laboratorium, SGS