Organisatie in transitie

Van succesvolle samenwerking tot tevreden klanten

  1. Home
  2. |
  3. Transitie

ORGANISATIES TRANSFORMEREN

Organisaties transformeren doe je zelf

MissionMatters-transitieWij bieden transitieprogramma’s voor organisaties en teams. Een transitie is een concrete, structurele verandering. Het resultaat van op elkaar inwerkende en elkaar versterkende ontwikkelingen. Hierdoor transformeert de organisatie en blijft ze relevant voor klanten en aantrekkelijk voor werknemers.

Onze programma’s zijn ontworpen vanuit een bewegingsbehoefte. Het kan zijn dat de organisatie of een team ergens vanaf wil gaan, of ergens naar toe. Het doel is helder, de aanpak strak en de inhoudelijke actie altijd maatwerk. Een mix van bedrijfsmatig inzicht, mensgericht begeleiden en ontwikkelen. Wij geloven niet in Grote Reorganisaties maar wel in stapsgewijze transitie. Ons uitgangspunt is versterken wat goed gaat, en wat beter kan dan ook beter doen. De programma’s hebben een doorlooptijd van circa 1 jaar: extensief qua inzet, effectief op duurzaam resultaat. 

ONZE TRANSITIEPROGRAMMA’S

Innovatie op de agenda houden

Innovatie biedt grenzeloze mogelijkheden en maakt ongekende krachten los bij organisaties. Mission Matters wil organisatieverbetering een plek geven in de dagelijkse agenda van leidinggevenden en hun teams. Dat is werkelijke transitie.

Onze programma’s zijn in huis georganiseerd, maatwerk en extensief, waardoor de teams werkelijk in beweging komen.

Winning Teams

In een Winning Team hebben medewerkers de ruimte en werken ze creatief samen vanuit ieders talent en eigenheid. Een Winning Team heeft effectieve processen uitgevoerd door mensen met relevant vakmanschap en de juiste (digitale) middelen. Het team  functioneert goed binnen de organisatie. Wij begeleiden teams om naar dit ideaal te transformeren.

Leiderschap in Communicatie

Transformeren met Directie

Dit programma is voor directeuren die de ambitie hebben om de onderneming een fundamentele stap voorwaarts te zetten en die tijd willen besteden aan (digitale) transformatie. Wil je als organisatie echt veranderen dan geef je innovatie prioriteit tijdens werktijd. Wij helpen de directie om koers te bepalen en zelf stappen te zetten.

Leiderschap in Communicatie

Cultuur is te Managen

Dit transitieprogramma is voor directieteams van organisaties die meer adaptief en innovatief willen worden.  Cultuurtransitie is een van de meest uitdagende onderdelen van een transformatie. Hoe state-of-the-art je product of hoe briljant je strategieën ook zijn, het zijn mensen die een organisatie tot een succes maken. 

ONZE REFERENTIES

Jouw missie in de nieuwe realiteit

Mission Matters kijkt in het licht van nieuwe mogelijkheden naar jouw (bedrijfs)situatie, talenten, drive en ambities. We verbinden jouw missie met de kansen van nu en morgen. Zo krijg je zicht op een ontwikkelpad: de basis voor een succesroute op maat. Wij doen dit al decennia voor bedrijven, ondernemers, teams en professionals. Wij werken aan organisatieontwikkeling door persoonlijke ontwikkeling.

In 2017 heeft Angelique een opdracht uitgevoerd binnen mijn team. Heb zowel op locatie als op afstand prettig met Angelique kunnen communiceren, zodat we een passend traject op hebben kunnen zetten om de gedefinieerde uitdagingen succesvol aan te gaan. Bedankt voor je hulp, inzicht en betrokkenheid gedurende het traject! 

Jurgen Claassens

Manager Sales Largee Clientes BtB, Nuon (later Vattenfall)

Angelique Schrama heeft het Instituut voor Interventiekunde geadviseerd in een fase van groei waarin we zelf soms de bomen door het bos niet meer zagen. Angelique kan goed helpen gedachten en ideeën te structureren en is snel en doeltreffend. Na een aantal sessies zijn we goed op weg. We hebben met name profijt van haar advisering op het gebied van sales. Daarmee hebben we de investering door Angelique ruimschoots terugverdiend.…

Nathalie van der Loo

Eigenaar, Instituut voor Interventiekunde